Споради

Групата острови е изпълнена с множество красиви заливчета, където може да пуснете котва и да се насладите на кристалната синя морска вода. Ако сте любопитни по природа и с изследователски дух, от BVA charter горещо Ви препоръчваме дестинация Споради.

Спорадите са очарователна група острови, намиращи се в северно Егейско море, близо до източния бряг на Централна Гърция. Белите пясъчни плажове, екзотичните гори и изпълненото с живот море ще Ви дадат безрой възможности за разнообразна почивка. Античните руини, китните гръцки селца, църкви и замъци могат да Ви върнат назад във времето.

За любителите на нощния живот остров Скиатос е перфектното място. Тук може да разпуснете в някои от многото нощни барове или да хапнете вкусна прясна храна в някой от ресторантите на стария рибарски пристан.

Остров Алонисос  има уникална флора и фауна и е част от първия гръцки национален морски парк, който е и най-големият в Европа.

Остров Скопелос е пълен с борове, маслинови и сливови дървета. Селото Скопелос е живописно място с кокетни къщи с червени покриви и цветни балкони и с над 100 църкви и параклиси. Можете да се насладите на ароматно кафе на крайбрежната улица или да посетите малкия музей на народното изкуство. По калдъмените улици често минават местни жени, облечени в традиционни бродирани носии.  

Вижте още препоръчани от BVA Charter дестинации...

Местоположение

Галерия...

Изберете вашия маршрут:

Примерен маршрут Споради

Ден: Дестинация: Продължителност:
1 Skiathos - check-in
2 Skiathos - Panormos (Skopelos) 1h 30min
3 Panormos - Skantzoura 3h 45min
4 Skantzoura - Kyra Panagia 2h 20min
5 Kyra Panagia - Steni Valla (Alonissos) 1h 30min
6 Alonissos - Skopelos 2h
7 Skopelos - Skiathos 2h 45min

Skiathos > Panormos (Skopelos) > Skantzoura > Kyra Panagia > Steni Valla (Alonissos) > Skopelos > Skiathos

Плавай с...

Dufour catamaran 48

Albertina II

Price from 4 200 €