Йонийски острови

Йонийските острови са група от гръцки острови в Йонийско море. Те ще ви предложат разнообразни усещания, китни градчета и селца със силно италианско влияние, безброй гледки, спиращи дъха, различни спортове и приключения и пълен релакс.
В тази група няма не-популярен остров.

Лефкада привлича с атрактивна природа, младежки дух, много красота и романтика. Островът има богата история, която го прави още по-мистичен и желан като туристическа дестинация. Историята на острова е свързана с много романтични легенди. Водните спортове са силно развити, а плажовете са покрити с фин бял пясък и малки камъчета. Няма да сбъркате, в която и част на острова да попаднете J.

Остров Закинтос е пълен с изненади, атракции за гмуркачите, водолазите и любителите на силни усещания. Една от най-интересните забележителности на остров Закинтос са световноизвестните костенурки Caretta Caretta, които може да видите в един от заливите. Закинтос е място за забавления, оживен нощен живот, и заедно с това място за пълен релакс. Широките плажни ивици, невероятно красиви заливи, сводести пещери и арки, изваяни от морската вода – всичко това на един остров. 

Итака е зелен остров с множеството маслинови гори и малки лозя, както и градини с портокалови, лимонови, смокинови и прасковени  дръвчета. Едно от нещата, с които най-много се гордеят местните хора са органично произведените продукти. На острова се произвежда собствено вино, зехтин, сирене, йогурт и козе месо, които се използват от местните ресторанти и за нуждите на гостите и жителите. Това е и добра възможност да се заредите с провизии за круиза.

Кефалония Плажовете и красивата природа си остават главната атракция на острова. С белите, на места, мраморни камъчета по дъното, морската вода изглежда още по-наситено синьо. Може да се разминете с някоя от  застрашените големи морски костенурки, които снасят яйцата си тук.

Вижте още препоръчани от BVA Charter дестинации...

Местоположение

Галерия...

Изберете вашия маршрут:

Примерен маршрут Йонийски острови

Ден: Дестинация: Продължителност:
1 Lefkada (city) - check-in
2 Lefkada (city) - Meganisi - Sivota 2h 40min
3 Sivota - Kioni (Ithaca) - Vathi (Ithaca) 2h 20min
4 Vathi (Ithaca) - Poros (Kefalonia) 2h 45min
5 Poros (Kefalonia) - Zakynthos 3h 50min
6 Zakynthos - Vasilikos 1h 15min
7 Vasilikos - Limni Keriou 1h
8 Limni Keriou - Shipwreck Beach (Zakynthos) 4h 10min
9 Shipwreck Beach (Zakynthos) - Korithi (Zakynthos) 1h
10 Korithi (Zakynthos) - Argostolion (Kefalonia) 3h 30min
11 Argostolion (Kefalonia) - Zola (Kefalonia) 4h 30min
12 Zola (Kefalonia) - Fiskardo (Lefkada) 1h 50min
13 Fiskardo (Lefkada) - Porto Katsiki (Lefkada) 1h 30min
14 Porto Katsiki (Lefkada) - Lefkada (city) 3h 20min

Плавай с...

Dufour catamaran 48

Albertina II

Price from 4 200 €