Саронически острови

Сароническите острови се намират на юг от Атина. Поради по-късите разстояния и тих вятър са много подходяща дестинация, ако плавате за първи път.
Може да намерите голямо разнообразие - от старинни храмове и живописни улички с малки галерии, до гостоприемни оживени местенца с добра храна и традиционни напитки. За красивите плажове няма да споменаваме, на тях се любува и късоклюнестия обикновен делфин, който се среща в Егейско море.

Егина е често първата спирка, след отплаване от Атина. Освен с красивите си пясъчни плажове, скалисти заливи и барове на плажа, островът е известен и с отглеждането на шамфъстък. Ако обичате историята, Ви препоръчваме да посетите Храмът на Афея, датиращ от 5-ти век пр.н.е.

Хидра е малък остров, богат на история, на който цари пълна идилия – няма автобуси, нито автомобили или мотоциклети. Казват, че Хидра е градът на артистите, с много галерии, изложби на известни автори, артистични кафета, частен музей на изкуствата, театър. Повечето плажове са каменисти, с малки изключения, но водата е кристална.

Порос e известен с богатия кулинарен избор и кокетните улички за разходки, където може да седнете и да се насладите на атмосферата на по питие.  Красива гледка се открива от върха на Часовниковата кула. На север се намира Храмът на Посейдон, заобиколен от гледки, спиращи дъха. 

Остров Спецес, заедно с Хидра и Порос, играят определяща роля по време на войната за независимост на Гърция. Спецес е бил дом на известната гръцка героиня Ласкарина Боубоуболинас и къщата й е превърната в музей, документиращ живота й и приноса й към битката за независимост.  На острова има невероятно красиви плажове и много възможности за водни спортове.

Вижте още препоръчани от BVA Charter дестинации...

Местоположение

Галерия...

Изберете вашия маршрут:

Примерен маршрут Саронически о-ви

Ден: Дестинация: Продължителност:
1 Alimos Marina - Perdika 3h 45min
2 Perdika - Hydra 3h 20min
3 Hydra - Spetses 2h 20min
4 Spetses - Ermioni 1h 40min
5 Ermioni - Poros 3h 50min
6 Poros - Palea Epidaurus 3h 15min
7 Palea Epidaurus - Alimos Marina 4h 40min

Alimos Marina, Athens > Perdika > Hydra > Spetses > Ermioni > Poros > Palea Epidaurus > Alimos Marina, Athens 

Плавай с...

Dufour catamaran 48

Albertina II

Price from 4 200 €